The Helsinki Distilling Company pohjoismaisten MICHELIN-ravintoloiden 2024 julkistamistilaisuuden juomakumppaniksi
Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company on yksi Pohjoismaisten ravintoloiden 2024 MICHELIN-tähtien julkistamistilaisuuden kotimaisista yhteistyökumppaneista. Tukkutorilla sijaitseva tislaamo on Helsingin ainoa premium-luokan viskin, ginin, lonkeron ja muiden alkoholijuomien valmistukseen, kypsytykseen ja makumaailmaan erikoistunut kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde, jossa voi myös nauttia myös korkealaatuisen tislaamoravintolan palveluista. Tapahtumayhteistyön myötä The Helsinki Distilling Company pääsee tuotteineen ja palveluineen esittäytymään paitsi kansainvälisille ruoka- ja ravintola-alan vaikuttajille, myös täydentämään Helsingin vetovoimaisuutta ruokakaupunkina.
Helsingin ruokamatkailukartalle kuuluu yhtenä oleellisena osana kaupungin ainoa tislaamo ja historiallinen viskikellari, jossa kypsyy huippulaatuista suomalaista ruisviskiä. Satojen tammitynnyrien lisäksi kellarissa on kokous- ja tapahtumatilat sekä viskin maisteluun ja monipuolisen makumaailman opiskeluun rakennettu baaritila. Holvikaarirakenteisen kellarin paksut seinät on muurattu luonnonkivilohkareista ja tila on ainutlaatuinen koko kansainvälisessä viskimaailmassa. Yhteistyö Helsingin kaupungin ja MICHELIN-oppaan kanssa on tislaamolle ainutlaatuinen mahdollisuus esittäytyä kansainväliselle medialle ja Pohjoismaiden ravintolamaailman kirkkaimmille talenteille.
”Jokaiseen ruokakaupunkiin kuuluu myös tislaamo. Me olemme äärimmäisen ylpeitä paitsi tuotteistamme, myös puitteista, joissa niitä tislataan ja kypsytetään. Upea, 1860-luvun lopulta peräisin oleva kellarimme on ainutlaatuinen tila myös Pohjoismaiden mittakaavassa, ja MICHELIN-oppaan avulla pääsemme esittäytymään nyt parhaassa mahdollisessa seurassa”, kertoo The Helsinki Distilling Companyn Master Distiller ja toimitusjohtaja Mikko Mykkänen ja jatkaa:
”Helsinki on tehnyt valtavan hienon työn saadakseen MICHELIN-oppaan tähtijulkistuksen isännöitäväkseen. Tapahtuma tulee kääntämään ruokamaailman katseet Helsinkiin, joten meille on kunnia-asia olla mahdollistamassa kokonaisuuden onnistumista. Siinä samassa me saamme mahdollisuuden voittaa myös omalle Helsinki-brändillemme uusia premium-tuotteiden faneja.”
Helsingin ensimmäinen tislaamo yli sataan vuoteen
Palkittujen viskien, ginien ja lonkeron lisäksi Helsingin tislaamokokonaisuus on kansainvälisestikin ainutlaatuinen vierailukohde.
”Helsinki on houkutteleva ruokamatkailukohde, johon kuuluu oleellisesti myös oma juomatuotanto. Kaupungin nimikkotislaamo on luonut paikallisen tyylinsä. Hyperlokaali tuotanto ja uudet innovaatiot ovatkin saatelleet tislaamomme juomat maailman kiinnostavimpien listalle. Nyt pääsemme esittelemään sen toimintaa ja tarjontaa MICHELIN-tilaisuuden tuoman tähtipölyn siivittämänä”, iloitsee matkailupäällikkö Nina Vesterinen Helsingin kaupungista ja jatkaa: ”Kiinnostavien juomien lisäksi Helsinki Distilling Company on luonut toimintansa ympärille elämyksellisen matkailukokonaisuuden. Siinä vieras voi nähdä viljan matkan pellolta lasiin ja oppia kuinka hienoja jalojuomia valmistetaan ja nautitaan. Korkealaatuinen tislaamo onkin omiaan kasvattamaan myös kaupungin mainetta ja siksi meille ja MICHELINille erinomainen partneri tässä tapahtumassa.”
Viskiä maailman parhaasta rukiista
Suomi ei ole perinteinen viskimaa, vaikka alkoholia on metsistään ja luonnostaan kuuluisassa laajassa maassa valmistettu aina. Helsingin keskustassa vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä ja se aloitti kaupallisen toimintansa artesaaniginiä valmistamalla. Ensimmäiset viskit kypsyivät valmiiksi vuonna 2016 ja ne ovat siitä lähtien lunastaneet paikkansa ruisviskien ystävien keskuudessa. Nyt viskijulkistuksia on tehty jo 27 ja tislaamon ensimmäinen 10-vuotias ruisviski näkee päivänvalon elokuussa 2024.
Helsinki Distilling Company tunnetaan ennen kaikkea luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Tislaamo on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Master Distiller Mikko Mykkänen on nimetty Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi vuonna 2018 (Destille Berlin).
”Suomessa kasvaa maailman paras ruis, ja se ansaitsee arvoisensa jatkojalosteen. Viskin matka pellolta lasiin on kuitenkin pitkä, sillä sen kypsyminen vie vuosia. Olemme löytäneet oman reseptimme ja tien viskinarvostajien sydämiin. Toimintaamme helpottaa nyt myös suuri ja turvallinen kellarimme, jossa viskejä on helppo kypsyttää pitkäänkin ikään. Tislaamokierroksella viskiemme maailmaan ja makuihin pääsee tutustumaan hyvin läheltä ja maistamaan juomien ja niihin sovitettujen annosten harmonisia yhdistelmiä”, kertoo Master Distiller Mikko Mykkänen.
The Helsinki Distilling Company faktoina
• Suomen pääkaupungin Helsingin ensimmäinen ja ainoa tislaamo, perustettu 2013
• Viskit ja ginit voittaneet kymmeniä palkintoa, mm. IWSC, ISW, CSB
• The Helsinki Distilling Companyn tuotteita viedään yli 20 maahan
• Tislaamon viskikellari on rakennettu 1860-luvulla paikalta louhituista luonnonkivistä
• Viskikellarissa on myös kokous- ja tapahtumatilat 50 hengelle ja tasting-baari
• Kotimaisesta rukiista valmistettavan viskin lisäksi tislaamo valmistaa giniä, akvaviittia, tyrnipontikkaa, ginilikööriä ja Helsinki long drinkejä sekä muita innovatiivisia alkoholijuomia.
• Yleisölle avoimet tislaamokierrokset perjantaisin ja lauantaisin kello 18.00, muuten sopimuksen mukaan. Kierros sisältää tutustumisen tislaamoon ja kellariin sekä viskitastingin.
• Tislaamoravintola tarjoaa keskiviikosta lauantaihin rentoa ruokaa, oivallisia tisleitä ja ravisuttavia cocktaileja.
• Tislaamon osoite: Työpajankatu 2a R3, 00580 Helsinki, kellarille erillinen opastus.
@helsinkidistilling #hdco #helsinkilongdrink #helsinkiwhiskey #helsinkidistilling #viskikellari #tislaamobar @michelinguide
Yhteystiedot
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi