Helsinki Applejack

Helsinki Applejack on parhaista kotimaisista omenista valmistettu viina. Pohjoiset omenalajikkeet tuottavat aromikkaan hedelmäisen tisleen, jonka kuuden kuukauden kypsytys pienissä tammitynnyreissä muuntaa makean kukkaiseksi Helsinki Applejackiksi. Maussa korostuvat tuoreen omenan lisäksi vanilja ja toffee.

Helsinki Applejackiin käytetään vain kotimaisia omenia. Omenat tulevat Angelniemeltä Achrénin omenatilalta sekä Söderbergin tilalta Lohjalta. Happamat omenalajikkeet tuovat tisleeseen sen maun, makeat taas miellyttävän tasapainon. Omenat kylmäpuristetaan mehuksi tilalla, josta ne kuljetetaan The Helsinki Distilling Companyn tislaamolle Helsingin Kalasatamaan, jossa mehu käytetään siideriksi. Käyminen vie viidestä kuuteen viikkoa.

Tislauksen jälkeen aromikas omenatisle tynnyröidään pieniin uusiin ranskalaisiin tammitynnyreihin, joissa se kypsyy kuusi kuukautta. Kypsytysaika on tyypillistä omenaviinakypsytystä lyhyempi, koska siten säilytämme juomassa kotimaisen omenan poikkeuksellisen raikkauden.

Tausta

Applejackin historia ulottuu 1690-luvun siirtomaa-ajan New Jerseyhin. Tähän aikaan omenien viljely alkoi saada suurta suosiota Suomessa. Vaikka juoma menestyikin parhaiten siirtomaa-ajan Amerikassa, omenabrandya käytetään edelleen esimerkiksi cocktailien pohjana ympäri maailman.