Helsinki Barrel Aged Gin
Helsinki Barrel Aged Gin on premium artesaanigini, jota on kypsytetty muutama kuukausi tammitynnyrissä. Kuten sen sisar, Helsinki Dry Gin, myös Helsinki Barrel Aged Gin tislataan kahdeksan käsinpoimitun yrtin kanssa mukaan lukien puolukka. Helsinki Barrel Aged Gin on tasapainoinen gini, jossa maistuu pohjoismainen metsämaisema ja pehmeä tynnyrikypsytys.
Ginin pehmeä maku ja kultainen väri on tynnyrikypsytyksen tulosta. Mausteena ginissä käytetään suomalaista puolukkaa, balkanilaista katajanmarjaa, pomeranssia ja sitruunankuorta yhdessä fenkolin ja korianternsiemenien sekä väinönputkea ja orris-juurta.
Tausta
Ginin juuret menevät aina 1500-luvun Hollantiin ja juomaan nimeltä Jenever tai Dutch gin. Jenever oli todella voimakas tislattu mallasviini, joka oli usein tynnyrikypsytetty.
Tynnyrikypsytyksestä tuli trendi ginipiireissä 1700-luvulla, sillä tynnyrit olivat luontainen valinta ginin varastoimiseen, kuljettamiseen ja, tietenkin, salakuljettamiseen. Tynnyrikypsytetty gini hävisi 1900-luvulla kuvioista, mutta on tehnyt hiljattain paluun. Me halusimme uudelleensynnyttää tämän jalon juoman omalla, ainutlaatuisella makuprofiilillamme eli Helsinki-twistillä.
Etiketti edustaa tummankauniita kypsytystynnyreitä, jotka antavat juomalle sen upean maun ja kultaisen värin.