Helsinki Tyrnipontikka

Helsinki Tyrnipontikka yhdistää täysin uudella tavalla suomalaisen marjan ja perinteisen eurooppalaisen tislausperinteen.

Tyrnimarjojen puristejäännös, joka saadaan Tyrni-Gin Liköörin valmistuksesta, käytetään ensin mäskiksi ja sitten tislataan. Menetelmä on mukaelma grapan valmistuksesta, mutta rypäleiden sijaan käytetäänkin upeita tyrnimarjoja. Tuloksena on erinomaisen pehmeä ja aromikas juoma, jossa kohtaavat traditio ja innovaatio.

Helsinki Tyrnipontikka tislataan ja pullotetaan käsityönä Helsingin Teurastamolla. Laadun takeena jokaisessa pullossa on tislaajamestari Mikko Mykkäsen allekirjoitus. Kyseessä on numeroitu erikoiserä Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen.

Tausta

Juoman nimi iskee silmää kotimaiselle viinaperinteelle, mutta samalla herättää kiinnostuksen uudella yhdistelmällään. Vastaavaa juomaa ei valmisteta missään muualla.

Suomalaista pontikkaa on valmistettu 1500-luvulta saakka. Helsingissä kieltolain aikaan 1919-1930 pontikan salakuljettaminen oli yleistä: alkoholin kieltäminen maanlaajuisesti vei tuotannon maaseudun syrjäisiin kolkkiin pois silmistä. Valmistaminen hiipui 60-luvulla, mutta traditio on säilynyt edelleen.