Helsinki Akvavit

Helsingfors Fiskehamns Akvavit on ensiluokkainen pehmeä ja mausteinen suomalainen akvaviitti, jonka täyteläinen maku ja väri ovat peräisin kypsytyksestä ranskalaisissa tammitynnyreissä. 

Aromikas Helsingfors Fiskehamns Akvavit on nykymarkkinoiden ensimmäinen kotimainen akvaviitti. Se on maustettu suomalaisella kuminalla, fenkolin ja tillin siemenillä sekä tuoreella sitruunankuorella. Mausteet uutetaan viljaviinaan ja tislataan kuparipannussa. Osa tisleestä pääsee kypsymään ranskalaisiin tammitynnyreihin. Tämä kypsytetty tisle sekoitetaan sitten kirkkaaseen tuoreeseen akvaviittiin. Näin juoma saa ainutlaatuisen raikkaan ja pehmeän makunsa.

Nimensä Helsingfors Fiskehamns Akvavit saa Helsingin Kalasatamasta, jossa se tislataan ja pullotetaan käsityönä. Laadun takeena jokaisessa numeroidussa pullossa on tislaajamestari Mikko Mykkäsen allekirjoitus.

Tausta

Akvaviitti on perinteinen pohjoismainen väkevä alkoholijuoma, jolla on ollut tärkeä osa juhlatilaisuuksissa, kuten jouluna ja juhannuksena. Akvaviitin juuret ovat aina 1400-luvulla asti.